Direct naar de inhoud.

Wat is Cyber Monday?

Ilse Schaap
06 nov 2020
Geschreven door: Ilse Schaap

Waarschijnlijk heb jij het begrip online wel eens langs zien komen: Cyber Monday. Dit is dé dag waarop jij online producten kunt scoren met hoge kortingen. In deze blog nemen wij je mee in de wereld van Cyber Monday en hoe jij als ondernemer hierop in kan spelen. Onze marketeers vertellen het je namelijk graag!

Het ontstaan van Cyber Monday
Cyber Monday is ontstaan in, hoe raad je het, Amerika. En wel in november 2005, dat is eigenlijk nog helemaal niet zo lang geleden. Ellen Davis en Scott Silverman waren de eersten die deze term gebruikten op 28 november 2005. De term is bedacht als tegenhanger van Black Friday. Want op Black Friday stromen de mensen naar de winkels in de steden toe en rennen haast over elkaar heen om de beste koopjes te scoren. En op Cyber Monday profiteren de online winkels weer van een enorme toestroom aan ‘winkelend publiek’. Dit zijn twee belangrijke momenten, zeker voor de inkomen voor de kerstdagen.

Online koopjes jagen?
Inmiddels is de term vanuit Amerika ook in Nederland terecht gekomen en wordt Cyber Monday ook uitgebreid ingevoerd in de Nederlandse webshops. Hieronder geven we je een lijstje van populaire webshops waar je goed terecht kan op Cyber Monday.

  • Media Markt, wordt het nu echt tijd voor die nieuwe laptop voor jouw bedrijf?
  • Wehkamp en Zalando, er is altijd wel een reden om een nieuw item aan je kledingkast toe te voegen!
  • Bol.com, alvast een kerstcadeautje voor jouw medewerkers uitzoeken? Doe dat dan op Cyber Monday met hoge kortingen.

Tips voor de koopjesjagers
Wil jij zeker weten dat je echt de beste prijs betaald voor jouw nieuwe aankoop op Cyber Monday? Bedenk dan in de aanloop naar Cyber Monday alvast welke producten je wilt gaan kopen. Kijk dan alvast goed naar de laagste prijs van die producten. Zo kun je op Cyber Monday meteen jouw producten in je winkelwagentje leggen en weet je of je een goede deal hebt!

Inspelen op Cyber Monday als ondernemer
Ondernemers met een webshop opgelet! Zoals je hierboven kunt lezen mogen hoge kortingen op jouw webshop op 30 november niet ontbreken. Bekijk voorafgaand aan Cyber Monday welke producten je met korting kunt aanbieden in jouw webshop en breng dit onder de aandacht bij jouw klanten door bijvoorbeeld een social media campagne of een nieuwsbrief naar je klanten. Hulp nodig bij het opstellen van een nieuwsbrief of social media campagne? Onze marketeers denken graag met jou mee voor een unieke campagne rondom Cyber Monday!

Wij gaan alvast aan de slag met een lijstje van producten die wij willen scoren op Cyber Monday. Heb jij jouw lijstje al klaar?

Wij delen graag onze kennis

Onze specialisten lopen over van enthousiasme als het gaat om marketing! Wij delen graag onze kennis over (online)marketing met jou in onze blogs.

Lees onze blogs >