Direct naar de inhoud.

Start in 2022 jouw eigen bedrijf!

Ilse Schaap
12 nov 2021
Geschreven door: Ilse Schaap

Droom jij al jaren van je eigen bedrijf? Maar weet je niet waar je moet beginnen? 2022 is hét jaar om deze droom werkelijkheid te laten worden. Wij geven je de belangrijkste tips voor het beginnen van je eigen bedrijf.

Tip 1: Begin bij het begin
Het is belangrijk om eerst voor jezelf een ondernemingsplan te schrijven. Dit kan ook handig zijn voor het inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Geef voor jezelf antwoorden op de volgende vragen: Wat wil ik precies gaan doen? Hoe onderscheid ik mij van de concurrent? Wat maakt mijn idee uniek? Verlies het financiele plaatje niet uit het oog, maar laat hierdoor niet gelijk je droom verpesten. Daarnaast moet je ook nadenken over de rechtsvorm van je bedrijf. Schrijf daarnaast een marketingplan voor je bedrijf. Doe dit bijvoorbeeld aan de hand van een doelgroeponderzoek, marketingstrategie en een SWOT-analyse. Op de website van de KVK staat een duidelijke uitleg over wat er in een ondernemingsplan moet staan.

Tip 2: Huisstijl en logo
Als je een duidelijk ondernemingsplan hebt opgesteld is het tijd om je huisstijl en logo te (laten) ontwerpen. Ga voor een herkenbaar logo en zorg dat je huisstijl hierbij aansluit. Het is belangrijk dat je logo niet lijkt op dat van een ander. Wees uniek! Wij kunnen ons voorstellen dat je hier hulp bij nodig hebt, daarom hebben wij speciaal hiervoor een brandingpakket samengesteld. Wij gaan dan samen met jou brainstormen over wat jij wil en gaan bezig met het ontwerpen van een complete huisstijl.

Tip 3: Website bouwen
Als je een logo en huisstijl hebt kan je een website (laten) maken. Houd de huisstijl hierbij goed in acht. Zorg dat het gelijk duidelijk is welke producten of diensten je aanbiedt. Bij het bouwen van een website komt veel kijken. Onze grafisch vormgeefster kijkt graag samen met jou naar het ontwerp van de website. Daarnaast kunnen wij ook de website voor je opdracht. Wij bieden hiervoor een websitepakket aan om jou alle zorgen uit handen te nemen.

Extra tip: Vind je het moeilijk om SEO-teksten te schrijven voor jouw website? Onze tekstschrijvers helpen je hier graag bij!

Tip 4: Start je marketing op
Maak voordat je officieel bent opgestart alvast bekend wat jij gaat doen en stel jezelf voor op social media. Het is belangrijk om voor je opening al met marketing te beginnen. Zo zorg je voor nieuwsgierigheid en volgers op social media. Als je dan echt van start gaat, heb je al een bereik gecreëerd. Onze content marketeers helpen je graag om zichtbaarheid te creëren op social media. Samen kijken wij aan de hand van jouw doelgroep naar unieke content voor een vliegende start.

Tip 5: Bedrijfsfotografie
Het is belangrijk dat je jouw content gelijk persoonlijk maakt. Zorg er dus voor dat je personeelsfoto’s hebt en foto’s van je pand, producten en/of diensten. Ben je zelf niet goed met een camera? Ga niet zelf aan de slag met je telefoon, maar schakel een professionele fotograaf in voor de bedrijfsfotografie. Onze fotograaf Sanne maakt graag een afspraak om je wensen te bespreken om jouw bedrijf te laten opvallen.

Laat jij in 2022 je droom uitkomen? Of is jouw droom al uitgekomen, maar wil je een nieuwe strategie gaan toepassen in 2022? Neem dan contact met ons op voor een (virtueel) kopje koffie of thee.

Wij delen graag onze kennis

Onze specialisten lopen over van enthousiasme als het gaat om marketing! Wij delen graag onze kennis over (online)marketing met jou in onze blogs.

Lees onze blogs >