Direct naar de inhoud.

Alles over de nieuwe functie Instagram Reels

Ilse Schaap
24 aug 2020
Geschreven door: Ilse Schaap

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan, maar Instagram heeft een nieuwe feature gelanceerd! Instagram Reels is een nieuwe functie waarmee mensen een korte video kunnen maken en hierbij teksten, stickers, filters en muziek kunnen gebruiken. Het lijkt veel op de app TikTok en we zien ook dat veel mensen de filmpjes die ze gemaakt hebben via TikTok ook op Instagram Reels plaatsen.

Instagram reels heeft verschillende functies. Je neemt korte stukjes video op en kunt deze video vervolgens vertragen of versnellen, je kunt stickers en teksten toevoegen, je kunt muziek onder jouw video plaatsen en er zijn filters te gebruiken. Wanneer je een Reel geplaatst hebt verschijnt er een extra tabblad op je profiel waar je de Reel terug kunt vinden. De Reels worden ook getoond op de explore pagina van Instagram.

Wat is het verschil met TikTok?

Bij de app TikTok kun je een video maken van maximaal één minuut. Bij Instagram Reels is dit maar 15 seconden. De video’s moeten dus veel korter worden. Qua features zoals stickers, tekst en muziek lijkt het heel veel op elkaar. Het enige verschil is dat op Instagram er alleen muziek kan worden uitgezocht uit de bibliotheek, terwijl je bij TikTok ook zelf geluidsfragmenten toe kunt voegen.

Wat is het verschil met Instagram TV?

Met IGTV kun je geen video’s maken, maar je upload bestaande filmpjes. Er zit dus geen camerafunctie bij in. Je zult dus eerst de video moeten maken en bewerken en kunt hem daarna compleet op IGTV uploaden. Een IGTV kan daarnaast tot een uur duren.

IG Reels voor bedrijven

Er zijn al steeds meer bedrijven die TikTok gingen inzetten voor hun bedrijf. Nu met de nieuwe feature Instagram nog meer mogelijkheden heeft gekregen, is het ook interessant om deze nieuwe functie te gaan gebruiken. Bedrijven die producten verkopen kunnen deze producten bijvoorbeeld laten zien door middel van zo’n Instagram Reel filmpje.

Ben jij al bekend met IG Reels en heb je jouw eerste filmpje al gemaakt?

Wij delen graag onze kennis

Onze specialisten lopen over van enthousiasme als het gaat om marketing! Wij delen graag onze kennis over (online)marketing met jou in onze blogs.

Lees onze blogs >