Direct naar de inhoud.

Dag van het internet

Ilse Schaap
14 okt 2020
Geschreven door: Ilse Schaap

29 oktober is het de dag van het internet. Inmiddels is het internet niet meer uit ons leven weg te denken. Voor ons werk, onze sociale contacten maar ook thuis voor de lampen. Toch bestaat het internet nog helemaal niet zo lang. In deze blog vertellen we je alles wat jij moet weten over het internet. Lees je mee?

Terug naar het begin
Goed we beginnen met een quizvraag: Wanneer werd het internet uitgevonden? Dacht jij ook aan 1969? Dan heb jij het goed. Echter maakten toen enkel een aantal universiteiten gebruik van internet. Pas in 1995 kregen alle mensen toegang tot het internet. Dit is dus nog maar 25 jaar geleden!  Dat betekent dat voor die tijd mensen helemaal niet dagen lang zaten te gamen en te typen achter een scherm of stiekem alle Facebookfoto’s van hun crush te stalken. Nee, 25 jaar geleden was iedereen nog offline actief en speelden kinderen buiten in plaats van spelletjes op de Ipad. Wat is er toch al veel veranderd…

Generatie internet
Goed aangezien wij een jong team zijn en mede zijn opgegroeid met internet kunnen wij ons het haast niet meer voorstellen dat je nog in de kroeg op iemand afstapt, in plaats van een online date via Tinder of dat je in de bibliotheek dé marketingstrategie voor jou bedrijf onderzoekt. Nee, tegenwoordig bestellen we zelfs met één druk op de knop onze trouwjurk in China. Ondanks dat het internet niet meer uit ons leve kunnen wegdenken is het wel opvallend dat minder dan de helft van alle mensen op de wereld toegang heeft tot het internet.

Wist je dat?
Het duurde slechts drie jaar voordat het internet meer dan 50 miljoen gebruikers had. Daar kunnen televisie en radio nog wel wat van leren, want zij behaalden dit doel pas in 13 en 18 jaar. Wist je eigenlijk dat de eerste website ooit info.cern.ch was? Deze website werd al in 1991 gebouwd en legde het concept van het wereldwijdeweb uit aan nieuwkomers. Deze site is nog altijd online. We blijven nog even in de wist je datjes over het internet. Want elke dag worden er meer dan 100.000 nieuwe .com domeinnamen geregistreerd! Wat een boel zijn dat hè! Heb jij al een domeinnaam voor jouw business geregistreerd? Wij helpen je graag met de bouw van jouw website en hosten hem ook graag voor je!

Waarschijnlijk kun jij ook niet meer zonder het internet en baal jij er ook net zoveel van als wij wanneer het internet het niet doet. Maar denk dan eens aan zo’n 25 jaar geleden dat er nog helemaal geen internet bestond en we dus onze kennis uit de bibliotheek moesten halen, we boeken lazen in plaats van jouw Facebook tijdlijn, we bij elkaar op visite gingen als we iets wilden bespreken en we uren aan de vaste lijn hingen. Misschien een leuk idee voor wanneer het internet het niet meer doet of je juist even offline wilt zijn. 

Wij delen graag onze kennis

Onze specialisten lopen over van enthousiasme als het gaat om marketing! Wij delen graag onze kennis over (online)marketing met jou in onze blogs.

Lees onze blogs >