Direct naar de inhoud.

Blog vol leuke initiatieven voor horecaondernemers.

Ilse Schaap
20 jan 2021
Geschreven door: Ilse Schaap

Hoe luidt het gezegde ook alweer? Beter goed gejat, dan slecht bedacht? In deze crisistijd kunnen we gelukkig erg veel van elkaar leren. Vormmedia heeft voor alle horecaondernemers de leukste initiatieven uit Nederland op een rijtje gezet. Laat je inspireren door deze initiatieven en geef er jouw eigen draai aan! Nieuwsgierig naar de initiatieven? Lees dan snel verder!

Support your locals
Voordat we naar de initiatieven gaan die jou als ondernemer kunnen inspireren voor jouw bedrijf, beginnen we bij een landelijke actie waar jij als ondernemer gratis gebruik van kunt maken. Ben jij als ondernemer al lid van het gratis platform support your locals? Dit platform is er om consumenten te bereiken met jouw initiatief op het gebied van afhaal, bezorging, vouchers etc. Het is een kwestie van aanmelden en gaan. Oh en speciaal voor alle overzicht-gekkies biedt SupportYourLocals.online een gratis online tool waarbij jij de bestellingen overzichtelijk kunt ontvangen en consumenten via cash, pin of telefoon kunnen betalen. Win-win toch? Schrijf je nu in via supportyourlocals.nl.

Kookvideo’s voor de thuischefs.
Voordeel van deze coronacrisis is dat we veel thuis zijn en onze eigen keuken weer opnieuw ontdekken. Heb jij een chefkok die in een handomdraai creatieve gerechten op tafel zet die jouw klanten thuis zelf ook kunnen maken? Neem dan samen met jouw chef how-to-make video’s op en deel deze met jouw klanten. Je kunt er zelfs een kant en klaar pakket bij aanbieden, zodat de thuischefs niet eens meer naar de winkel hoeven! Chef Edwin Vinke van de Kromme Watergang ging jou al voor!

Live proeverijen
Speciaal voor de bierliefhebbers, wijn-fijn-proevers en whisky-koningen kun je een live proeverij uitzenden. Deelnemers melden zich online aan en ontvangen een heerlijk proefpakket vanuit jouw winkel thuis en via een live video vertel jij ze alles over deze drankjes. Zorg ervoor dat de deelnemers na het event online hun favoriete producten kunnen bestellen. Zo kun jij er ook nog een mooie omzet uithalen.

Take away drive trough
Wil jij jouw klanten niet zo lang missen en willen jouw klanten jouw heerlijke maaltijden ook niet langer missen? Organiseer dan eens een take-away drive through! Kleed het gezellig aan of maak een speciaal Drive through menu om meer bezoekers te trekken. Zorg er natuurlijk wel voor dat alles coronaproof georganiseerd kan worden.

Samenwerkingen aangaan
Jij bent niet de enige horecaondernemer die het lastig heeft, er zijn er bij jou in de buurt zeker meer! En hoe leuk is het om samen aan de slag te gaan met iets unieks! Sla de amen in één en realiseer bijvoorbeeld een speciaal vega ontbijt, coronaborrelbox, thuiswerk-lunchbox of een koffiepakket met heerlijke zelfgemaakte taart erbij. Kijk naar nieuwe combinaties en ga de samenwerking aan! Diverse ondernemers in heel Nederland hebben de handen al in één geslagen! Zo ook de worstenmakers van Brandt & Levie en hun vrienden van The Cottage, zij maakten samen een Lockdown Hangover Breakfast!

Geef foodworkshops via social media
Heb jij veelal gezonde producten in jouw restaurant? Geef dan eens een healthy food workshop! Zo kunnen jouw volgers en klanten die coronakilo’s gemakkelijk en lekker kwijtraken! Gebruik jij een bijzondere saus over jouw vleesgerechten of als garnering van jouw desserts? Leer jouw klanten en volgers deze saus zelf thuis te maken via een online workshop! Zo ben je zichtbaar voor jouw klanten en leren jouw klanten om heerlijke recepten te maken! Ook dit is een win-win!

Met een foodtruck langs de deuren
Sta jij normaliter op feesten en festivals met jouw foodtruck? Ook dan kun jij omzet draaien tijdens deze coronacrisis. Wat dacht je van het leveren van cocktails aan huis of een heerlijke lunch hotdog thuisbezorgd natuurlijk in jouw foodtruck! Deze kun je natuurlijk niet alleen thuisbezorgen, maar ook voor kantoren en bedrijven die wel doordraaien tijdens deze crisis.

We hopen dat jij als ondernemer met deze voorbeelden en tips zelf aan de slag kunt gaan om jouw klanten iets extra’s en bijzonders aan te bieden tijdens deze coronacrisis. Natuurlijk staat ons creatieve team ook voor jou klaar voor het uitdenken en realiseren van verschillende acties! Veel succes en plezier gewenst!

Wij delen graag onze kennis

Onze specialisten lopen over van enthousiasme als het gaat om marketing! Wij delen graag onze kennis over (online)marketing met jou in onze blogs.

Lees onze blogs >