Direct naar de inhoud.

6 tips om te besparen in de decembermaand

Ilse Schaap
25 nov 2020
Geschreven door: Ilse Schaap

De decembermaand is voor bijna iedereen een dure maand. Je geld gaat vooral naar cadeaus, kerstoutfits en eten. Om aan het einde van deze maand toch nog geld over te houden geven wij je tips om te besparen in de dure decembermaand.

Tip 1: Tweedehands shoppen
Het kopen van cadeaus is vaak niet goedkoop, maar je kan daar wel heel goed op besparen. Neem het verlanglijstje van degene waar jij een cadeau voor moet kopen mee naar de kringloop. Je vindt hier vaak spullen die zo goed als nieuw zijn en je best een tweede leven kan geven. Denk bijvoorbeeld aan spelletjes, boeken of accessoires. Als je het leuk vindt om creatief bezig te zijn kan je natuurlijk ook dingen oppimpen, om het persoonlijk te maken.

Extra tip: Ook je kerstoutfit kan je prima tweedehands scoren, via Vinted of in de kringloop. Zo heb je voor een klein bedrag een leuke outfit bij elkaar. Of kijk in de kast van een vriendin en leen haar kerstoutfit van vorig jaar. Dit kan je natuurlijk ook met je kerstversiering doen!

Tip 2: Boodschappen op de markt
Vaak zijn de kerstboodschappen een stuk duurder dan normaal. Om geld te besparen kan het verstandig zijn om eerst naar de markt te gaan, daar zijn groenten en brood vaak een stuk goedkoper. Alles wat je niet op de markt kan vinden kan je kopen bij een budgetsupermarkt. Rond de feestdagen zijn er vaak ook aanbiedingen op producten die veel worden gegeten met kerst. Dus spit vooral alle folders goed door.

Tip 3: Ga voor vega
Vlees is één van de duurste producten van het kerstdiner. Kies er dit jaar voor om vegetarisch te eten en bespaar veel geld. Vleesvervangers zijn vaak al een paar euro goedkoper dan vlees en een kerstdiner met alleen groente is ook mogelijk. Dit is ook nog eens goed voor het milieu.

Extra tip: Heb je geen idee wat je dan moet koken? Google eens op ‘vegetarisch kerstdiner’ en je hebt gelijk veel nieuwe inspiratie.

Tip 4: Sale shoppen
Wil je toch graag een nieuwe outfit? Vaak is er net voor kerst wel korting op de kerstcollectie, maar je kan natuurlijk ook bij de gewone sale kijken. Om drukte te vermijden raden wij het wel aan om online te shoppen. Probeer wel zoveel mogelijk online te shoppen bij lokale winkels.

Tip 5: Maak je vriezer leeg
Bespaar je liever niet tijdens de feestdagen? Dan kan je ook besparen op je wekelijkse boodschappen. Kijk eens goed naar wat je nog in de vriezer hebt liggen. Vaak zit er veel meer in dan je denkt. Misschien zit er nog wel een bakje met pasta in of heb je groente ingevroren. Zorg dat je dit op maakt en alleen extra’s koopt als dat echt nodig is. Zorg daarnaast dat je de folders goed in de gaten houdt, zodat je op de hoogte bent van de aanbiedingen van jouw favoriete supermarkt.

Tip 6: Laat de auto staan
Nu we toch veel thuiswerken blijft de auto al vaker staan, maar hoe minder je je auto gebruikt, hoe minder vaak je moet tanken. Neem eens de fiets als je boodschappen moet doenof maak er een stevige wandeling van. Je bespaart hiermee geld en je bent ook nog in beweging geweest.

Ga jij net als ons de uitdaging aan om dit jaar extra te besparen in de decembermaand? Of heb jij een ultieme bespaartip? Deel dit dan met ons door ons te taggen op social media.

Wij delen graag onze kennis

Onze specialisten lopen over van enthousiasme als het gaat om marketing! Wij delen graag onze kennis over (online)marketing met jou in onze blogs.

Lees onze blogs >